Undgå skadedyr i redskabsskuret med disse råd

Som husejer vil man i begyndelsen af efteråret kunne mærke en stigende frygt, der kommer snigende i takt med, at vejret ændres og bliver koldere. Denne frygt handler om, at man ikke ønsker at få skadedyr indenfor i ens hjem og redskabsskur, da især mus og rotter kan gøre stor skade på både inventar og bygningens struktur. Har man mistanke om at skadedyrene er på vej ind kan man naturligvis opstille forskellige fælder for at se om der er gevinst, dog vælger langt de fleste at tilkalde en skadedyrsbekæmper, der tager sig af problemer.

Der findes flere forskellige måder at undgå skadedyr i redskabsskuret på, som tidligere nævnt kan man sætte fælder op. Man bør dog først tage stilling til, om det skal være fælder, der dræber med samme, såsom klapfælder, eller om man ønsker at fange skadedyrene levende i netfælder eller bure. Har man husdyr såsom hund og kat, der frit løber rundt i haven kan det være problematisk med rottefælder med gift, da dette kan skade de dyr, der hører til hjemmet. Ligeledes kan dette skadepindsvin og andre smådyr, der sædvanligvis godt må opholde sig i haven og redskabsskuret.

 

Mange vil undgå skadedyr i redskabsskuret året rundt

Det er dog ikke kun rotter og mus, der kan forvilde sig ind i ens redskabsskur, det kan også være skadedyr såsom forskellige biller, termitter og myrer, der på længere sigt kan gøre ligeså stor skade. Har man først fået myrer ind i redskabsskuret vil man hurtigt opdage, at gulvet begynder at blive vakkelvornt, da de mange myregange under fundamentet vil få jorden til at synke sammen. Termitter er en forfærdelig plage i redskabsskuret, da disse kan ødelægge træværket i tagkonstruktionen, eller endda mæske sig i de mange håndtag på ens redskaber.

Der findes dog råd for langt det meste, også om hvordan man undgår skadedyr i redskabsskuret, f.eks. kan man benytte myrelokkedåser i løbet af sommeren. Eller man kan bruge nogle mere naturlige metoder såsom at researche sig frem til, hvilke dufte og lugte de forskellige skadedyr afskyer, og placere disse ved alle indgange såsom vinduer og døre. Tilkalder man en skadedyrsbekæmper skal man være opmærksom på, at der oftest vil blive sprøjtet med gifte, hvilket vil sige at man i en vis rum tid herefter ikke vil kunne benytte sit redskabsskur. Gør derfor op med dig selv, hvilke skadedyr generer mest.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *