Det er vigtigt at vedligeholde sine fælge

Har du fælge på din bil, skal du huske at vedligeholde dine fælge. Dette er med til at sikre at dine fælge holder længere, samt et langt bedre udseende på hele bilen. Glemmer du at vedligeholde dem, vil du opleve at fælgene vil blive gullige og få tjærepletter hist og pist. Der findes mange gode produkter til vedligeholdelse af fælge, den mest gængse er fælgrens. Fælgrens fås i flere forskellige varianter og fra mange forskellige producenter, er det første gang at dine fælge skal renses og har de været brugt længe, kan du med fordel gøre brug af en fælgrens med syre. Det er dog vigtigt at tage med i sin betragtning at fælgrens med syre tager rigtigt hårdt på dine fælge og efterlade dem mere eller mindre nøgne. Det er derfor en rigtig god idé at behandle fælgene med en fælgforsegler efter. Fælgforsegling er lidt som en lakforsegler, bortset fra at den er beregnet til fælge og er designet til at kunne modstå op til meget høje temperaturer. En af egenskaberne fælgforsegling har er at bremsestøv og andet skidt slet ikke kan sidde fast på samme måde som tidligere, faktisk vil du efter en fælgforsegling, have fælge som i fremtiden er meget nemmere at holde rene, det anbefales at du herefter kun bruger alm. vand og sæbe til afvaskning af fælgene.

 

Sådan vedligeholder du dine fælge

Det er vigtigt altid at huske sikkerhedsbriller og handsker, specielt når man har med fælgrens med syre at gøre. Kommer dette i dine øjne, kan du være i store vanskeligheder og så anbefales det at søge læge.

Du starter med at skylle fælgene, og det kan enten være med vandslangen eller en højtryksrenser, lav allerede her en spand med sæbe klar. Herefter sprøjter du alle fælgene, én af gangen, på både forside og bagside, til med fælgrens. Dette lader du sidde på i 1-3 minutter, alt afhængigt af hvor beskidte fælgene er. Det er vigtigt at produktet ikke tørre op her. Når tiden er gået, skyller du alle fælgene af igen. Nu skal du have fat i din fælgebørste, som er specielt designet til at kunne børste fælgene uden at efterlade skrammer. Nu børstes alle kanter og ender på fælgene med børsten, husk at komme ind i alle huller. Har dine fælge mange eger, kan det være svært med en børste og så bør du måske overveje om en bilpleje pensel er bedre for dig. Skyl herefter fælgene og de skulle gerne fremstå nye og flotte, er du ikke tilfreds, så gentag processen.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *